2010/08/12

Pancakes?


Kirjoittelen nyt urakalla näitä pukuselostuksia alta pois.

Enter Crash Bandicoot.

Bandicoot-pelit olivat olennainen osa elämääni, kun olin vielä ala-asteella. Vielä nykyäänkin neljää ensimmäistä peliä (Crash Bandicoot, Cortex Strikes Back, Warped ja Crash Team Racing) jaksaa pelata tuntikaudet, joskin varsinkin CTR:n kohdalla alkaa pahasti kadota jo haaste. Crash ykkönen taitaa olla ensimmäinen (ja ainoa?) omilla rahoilla ostamani pleikkaripeli, lisäksi meille on jostain kulkeutunut tuo rakas CTR, ja silloin tällöin joltain tutulta otetaan tuhannetta kertaa lainaan nuo kaksi keskimmäistä. Mitä sitten, että grafiikka on juuri niin 90-lukua? Sehän peleistä Bandicootin näköiset tekeekin. En muuten osaa määritellä noista suosikkiani; kaikissa on jotain hyvää. CTR on kuitenkin ollut meidän perheessä The Juttu.


Idea tähän cossiin oli taas joku random heitto; mietittiin Desuconiin muutaman hengen ryhmäcossattavaa eikä kaikille tuttua sarjaa oikein tahtonut löytyä. Joku heitti villin idean, että Crash Bandicoothan on meille kaikille tuttu. Minuthan on helppo saada liekkeihin vähän kummallisemmista cosseista, joten paljoa ei tähänkään vaadittu; vähän aikaa visioitiin toteutustapoja ja näin kävi. Päätimme tehdä niin sanotut ihmisversiot Bandicooteista, ja nimenomaan Naughty Dog -aikakaudelta. Kun Bandicoot myytiin pois Naughty Dogilta, maailma alkoi mennä alamäkeen.

Äärimmäisen helppo cossi minun osaltani. Isoveljen vanhat lökärit (joita käytän kyllä muutenkin). Vanhat risaiset tennarit, jotka maalasin viininpunaisiksi. Viininpunaiset hanskat (jotka muuten puuttuvat allaolevassa kuvassa, yhyy). Korvalärpäkkeet, jotka kiinnitettiin pinneillä hiuksiin. Maskeeratut kulmakarvat ja nenänpää. Crashin tavaramerkki, hiuspiikit otsalla. Julkiseen näyttäytymiseen eli conikäyttöön Pörrön pikkuveljen hihaton valkoinen paita.
Pörrön tekemään Cocoon verrattuna oma asuni tuntuu luvattoman iisiltä. Pörrö sentään joutui ompelemaankin vähän. :D Pörrön isosisko teki hienon Aku Aku -naamarin, harmitti, kun sitä ei ehditty kovin kauaa ulkoiluttaa Desuconissa. Joskus toiste sitten.

Conissa meillä oli kädet täynnä pieniä proppeja. ?-laatikko ja TNT-laatikko ovat minun käsialaani, valmistin ne lähinnä improvisoiden pahvista. Runkona on pari muovista karkkiboksia teipattuna yhteen, ettei joka kolhusta seuraisi lysähdyksiä.
Cocolla oli ihana vaaleanpunainen läppäri, joka on valmistettu puusta, maalattu akryyliväreillä ja siihen on tulostettu kuvat näytöstä ja näppäimistöstä. Näyttökuvana on screenshot Crash Team Racing -pelin Adventure-hahmovalikosta Cocon kohdalta. Aukeaa saranoiden varassa, kiinnittyy kulmiin niitatuilla tarranauhoilla.

On mulla habaa, see it? Isoveikalta lainasin myös CTR-henkeä nostattavan pokaalin, joka itse asiassa on HiFi & Tuning Show'sta vuodelta 2004. Eli ei liity yhtään mitenkään ainakaan mikroautoiluun. :D

Vähän behind the scenes -otoksia Desucon-viikonlopulta:


Cosplayn syvin olemus. Tältä se näyttää.


Pari syytä olla harrastamatta cosplayta. Kello oli näiden kuvien aikaan yksi tai kaksi yöllä. Ei lisättävää.


Läiskä kiintyi näihin lapsosiini.


Välillä pitää pysähtyä pohtimaan. Tässä Pörröä auttaa ajatustöissä Noki. Vai lieneekö sittenkin kyseessä vain turhautumistauko, kun elettiin Desucon-viikonlopun lauantain ja sunnuntain välistä yötä ja kello oli yli puolenyön. Tiedä tuota.


Kymmenen conin tatska! Eiku. Desu oli tosiaan kymmenes conini, mutta kajalilla käsivarteen piirretty hymiö ei varsinaisesti liity siihen mitenkään. Nortikka syöpyi joskus aivoihin.


Photoshoot pidettiinkin sitten pari viikkoa Desuconin jälkeen meitsin hoodeilla, eli Keski-Suomen suunnalla. Meillä oli kuvauskäytössä vanha mikroauton runko, josta itse asiassa puuttui takarenkaat kokonaan. :D Cossimme oli saanut alkunsa lähinnä CTR-pohjalta, joten pitihän sitä ottaa kruisailukuvia. Mitäs siitä, että kulkuväline oli vähän elämää nähnyt. Kuvia rajailemalla tai kuvakulman tarkasti harkitsemalla sai ihan hyviä kuvia aikaan.

Ei kai tässä mitään kummempaa lisättävää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!