2010/09/01

Boy, I've got the magic touch.


Olen odottanut niin kauan, että saan aloittaa merkinnän tuolla kuvalla! :DD Oi originaalijaksojen nostalgisuutta.

Kurtun kanssa alettiin katsoa Pokémon-animea puoliläpällä joskus joulukuussa 2008. Suunnitelmissa oli katsoa ensimmäinen kausi, joka tuli joskus Suomessakin ja oli silloin kova juttu. Sillä tiellä olemme edelleen - reilut neljäsataa jaksoa takana.

Vuodenvaihteen maissa Kurttu mainitsi Tracon IV:n. En aluksi ymmärtänyt hölkäsen pöläystä siitä, mitä cosplay on ja mitä coneissa on tarkoitus tehdä, mutta kun Kurttu parhaansa mukaan selitti asiaa (jota hänkään ei kyllä ollut livenä kokenut, tutuilta vain kuullut juttuja), minä tottakai innostuin kympillä. Heitettiin läpällä että cossataan Ashia ja Mistyä, koska kumpikaan meistä ei vielä katsonut muuta animea kuin Pokémonia. Molemmat puvut olivat yhdistelmä kirpparikamaa ja Kurtun äidin apua (tai orjuuttamista), eli ei mitään työstönä hohdokasta noin cosplayuriemme alkuun. Mutta fiilistä oli sitäkin enemmän. Oli se jännä tunne, kun Traconissa sai välillä pysähtyä muutaman metrin välein kuvattavaksi.

Ima pokemon masta, I iz cool n stuff.


^ Nämä kuvat sitten jaksavat hymyilyttää. Voi noita aikoja. Ja sinisiä hiuksia... Traconissa sentään yritin heittää niihin suihkuttaa vähän mustaa poispestävää väriä, mutta eipä se sinisyys siitä mihinkään kadonnut. Tämä siis on pukutodistekuvia, joita otettiin Traconia edeltävänä iltana.

Tarkoitus oli mennä noissa cosseissa myös Kuplii kolmoseen, mutta sitten Palletshipping söi aivomme. Ensin minun, sitten Kurtun. Kupliihin oli maksimissaan pari viikkoa aikaa, kun Kurttu vaihtoi Garyn cossattavakseen. Sekin hoitui oikeastaan kirpparireissulla kaulakorua ja kenkien tuunausta lukuunottamatta.

Huhtikuinen randomphotari, josta kaikki osalliset taitavat muistaa parhaiten nuo mehujäät.

^ Kaikesta päätellen hiukseni olivat kyllä nähneet sinimustan hiusväripurkin, mutta eivät saksia. Ei tuo vielä mahdoton pituus ole, mutta ilmeisesti kohdalle on sattunut bad hair day...
Huomatkaa äärimmäisen kaunis kukka korvan takana, olisikohan sen Gary sinne tuikannut.

^ Animecon 2009, lauantai. Animeconista haaveiltiin jo pitkään etukäteen ja sinne oli itsestäänselvyys mennä Ashina ja Garyna (yhtenä päivänä siis, perjantaina Totoroiltiin ja sunnuntaina oltiin omissa kuteissa). Acon olikin sitten viimeinen coni, missä ulkoilutin tätä cossia; sen jälkeen vain Ashley-versio on nähnyt valon. Jos joskus vielä näyttäydyn Ashina ulkomaailmalle, se on todennäköisesti DP-versio.

Syksyllä otettiin pari ei-niin-lähdeuskollista teinipalletkuvaa, mutta niiden lisäksi tämä talviphotari oli ainut pokémoncossailu koko talvena. Minulla on siis punainen huppari originaalitakin alla ja pipo lippiksen päällyksenä, plus huivi ja lapaset, muuten originaalicossi. Ja säälittävän lyhyt tukka...
Leikittiin tässä jotain dressmann-malleja. Indeed in character.


Tosiaan, sitten se Ashley. Historiallinen puku sikäli, että oli ensimmäinen jonka tein alusta loppuun ihan itse! Lämmöllä muistelen sitä kuinka istuin kirjaston lattialla jalat harallaan ompelulehtien seassa ja etsiskelin kaavoja.

On muuten pakko huomauttaa jotain Team Rocketin stailauskyvyistä; kuka hitto yhdistää pinkin rusetin oranssiin mekkoon?


Kevään myötä tuli kauhea kaipaus Palletshipping-photoshootteihin, mutta samoihin aikoihin päätin myös, etten koskaan enää värjäisi hiuksiani mustiksi, koska sen jälkeen niitä on vaikea palauttaa vaaleiksi. Eli tuli peruukin aikakausi. Todennäköisesti tulen hankkimaan Ashille uuden, paremman peruukin jostain eBayn ihmeellisestä maailmasta, mutta toistaiseksi saksittu Punanaamio-peruukki saa kelvata. Ei sitä laatua kuvista näe niin pahasti, eihän?

Eli tällainen se oli aluksi. Ensimmäinen hankkimani peruukki enkä oikein ymmärtänyt koko touhusta vielä mitään. Se sitten lojui turhan päiten jossain, kunnes kävi...

...NÄIN.

Kesällä Garymuru eli Kurttu sitten tuli jeesaamaan, toisin sanoen toimimaan peruukkipäänä (jollaista en siis tosiaan omista, heh). Ompelin siihen lisää kuituja (mikä tarkoittaa, etten ole uskaltanut harjailla lapsukaista kovin suurella voimalla operaation jälkeen). Sitten parin Pokémon-jakson ajan muotoon saksimista, paljon korviin tai silmiin suihkutettua hiuslakkaa, muutamaan kertaan hiustenkuivaajalla poltetut korvat, ja tuloksesta tuli ihan ookoo.

Todettiin muuten, että Kurtun ei todellakaan kannattaisi cossata Ashia. :DD

Olen yllättävän tyytyväinen tulokseen. En todellakaan ole tottunut modailemaan peruukkeja, mutta tuosta tuli ihan jees. Ainakin se on jees niin kauan kuin lippis pysyy päässä.

Sitten pääsinkin poseeraamaan ensimmäistä kertaa niin peruukin kuin DP-asunkin kanssa. Olimme jumissa Advanced Generation -kausissa, kun minä jo ompelin itselleni Diamond and Pearl -takin, koska sattui olemaan materiaalit kasassa. Tuolloin oli vielä ompeluintoiluni varhainen esiaste, joten ompelujälki on suoraan sanottuna hirveää. Aionkin tehdä koko takin uudestaan, että sitä kehtaisi viedä ihmisten ilmoillekin. Housujenvaihtoakin harkitsen, nuo ovat jotenkin liian kevyet.

Rehellisesti sanoen en muista yhtään, miksi päätimme cossata ensimmäisen tuotantokauden jaksoa 18, Beauty and the Beachia. Ehkä Garyn eeppisen paidan takia. Minulta cossi ei vaatinut kuin kirpparilta ostettujen tummien housujen lyhentämisen ja vähän kangasväreillä leikkimistä, koska muuten Ashilla on päällään vain vanha tuttu lippis ja takki auki ilman t-paitaa alla.


Ja nyt kun Pokémonista puhutaan!

Yksi suuri haaveeni: Sayda Island -photoshoot. ♥__________♥ On vaan vähän vaikeaa hankkia tyyppejä cossaamaan Crystalia, Jaredia ja Doraa. Etenkin Crystalia. Mutta saa sitä haaveilla.

Punainen avoauto. ♥__________♥ Kurttu puhui jo vuokra-auton kanssa photaroimisesta... Heh. Saas nähdä.

Kuvaspämmi riittänee.

2 kommenttia:

  1. mä olen luopunut lähes täysin ajatuksesta, että saisin jostain punasen avoauton mukaan kuviin. Ne maksaa helvetisti! En oikein usko että meillä on koskaan varaa mihinkään vuokraukseenkaan :DD

    VastaaPoista
  2. näinpä :D mutta aina saa haaveilla!

    VastaaPoista

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!