2011/05/16

Tyhmän conin viisaat opit

...eli mitä opimmekaan Bakaconissa 2011...

1. Majoitus & reissaaminen
 1. Kyllä, ne korvatulpat joiden mukaanottoa harkitset pakatessasi... ne kannattaa ottaa mukaan.
 2. ...tai sitten  pitäisi olla pokkaa mennä tarjoamaan puoli tuntia putkeen yskineelle henkilölle kurkkupastilli.
 3. Vaikka nukkujia kahden hengen ilmapatjalla onkin viimevuotisen kahden sijaan 3-4, jolloin patjan olemassaolosta on hyötyä useammalle, SE ON SILTI PAINAVA. Ja sinä raahaat sitä, koska kukaan ei asu Jyväskylässä. (Tekniset tiedot: sähkökäyttöinen ilmapatja, paino 8,3kg, punnittu juuri äsken. Laukun kokonaispaino useamman henkilön päivän mittaan arvioimana noin 20 kg.)
 4. Jyväskylän paikallisliikenne kusee silmään paluumatkalla. Aina.2. Puvun aikataulutus / kilpailuun valmistautuminen
 1. Lue sähköpostit kunnolla. Pelaa varman päälle eli kysy tyhmiä kysymyksiä. Toisin sanoen, torstaina iski paniikki siitä etten ollut ymmärtänyt ohjeita oikein ja ilmoittanut ääninauhan käytöstä, joten lauantaiaamuna ryntäilin greenroomin ja salin väliä selvittämässä, olenko lavalla tyhjän päällä. Olisi nimittäin peruuntunut koko osallistuminen siinä vaiheessa. Onneksi tekniikkaväki oli mukavaa sakkia ja suostui hoitamaan asian.
 2. Älä hemmetti tee toiselle päivälle eri pukua. Jo yksin Oukan (kilpailupukuni) valmistaminen rassasi pahasti hermoja, koska aika hupeni huomaamatta ja mikään ei sujunut. Sitten vielä piti väsäillä toisella kädellä kengänpäällysiä ja Pikachuja eräälle herra pokémonkouluttajalle. Ei näin. Ihan oikeasti, yksi puku per con riittää jos on pakko ängetä kilpailulavalle. Ja muutenkin.
 3. Ajattele etukäteen, onko kärrynpyörän tekeminen tekokynsien kanssa mahdollista. (Ei ole.)
 4. Älä luota Gary motherfucking Oakin kynsienliimaustaitoon :D3. Kilpaileminen
 1. Usko kun ne väittää, että hyvin menee. Tämä tulee vaatimaan vielä paljon harjoitusta. Olen minä ylpeä itsestäni, ihan hemmetin ylpeä, mutta yhä vellon epäuskossa ja alemmuuskomplekseissa. Ja voin sanoa, että tämä ei ole pelkkää näennäistä vaatimattomuutta. Mutta pikkuhiljaa on kai pakko alkaa tolkuttaa itselle, etten ihantosihei ole sitä cosplayharrastajien pohjamutaa.
 2. Teatteritaustasta on talonkokoinen etu lavalla, koska sen näkee heti. Kuulemma.
 3. Tuomarit on kivoja otuksia!
 4. Myös ne oh-so-mighty kokeneet, upeat cosplayerit, joita olet aina aiemmin kateellisena tuijottanut katsomosta käsin, jännittävät backstagella.
 5. ...eikä ne ole sellaisia itsekeskeisiä nenänvartta pitkin katsovia mörköjä. Eikä se, että olet nähnyt ne jossain, tee niille julkkiskuplaa joiden sisälle tällaisen "tavallisen" cossaajan on turha koputella. Ne on jännää kyllä ihmisiä. (Toisin sanoen: Ilona/Edeae/Maria/miksikä siuta nyt pittää sanoa, sie oot kauhian ihana! Jos olisi sanat hallussa tässä väsymystilassa, kuvailisin sitä fiilistä kun vielä backstagellakin katsoo jonkinasteista cosplayidoliaan ylöspäin ja hetkeä myöhemmin roikkuu sen sylissä lavalla voiton jakaneena. Kiitos.)


Bakan pukuja ja muuta tarkennan sitten, kun niistä on vähän kuvamateriaalia ja kunhan olen toipunut reissusta. Nytkin pitäisi olla jo nukkumassa, koska uupumus on järjetön (parin viikon stressi, viimeisimpien päivien hektisyys, ahdistava jännitys, toistuva itkeminen...). Toivottavasti suomalaisuutensa löytäneet lätkäfanit väsyvät pian. Minä tykkäisin nukkua ikkuna auki.

6 kommenttia:

 1. ...tai sitten pitäisi olla pokkaa mennä tarjoamaan puoli tuntia putkeen yskineelle henkilölle kurkkupastilli.

  Yksimisen vielä ymmärtää juuri ja juuri, mutta auta armias kun vanhempi mieshenkilö kuorsaa ja muut 20 ihmistä valvovat. Se olikin ensimmäinen ja viimeinen lattiamaijoitus minulle. Miestä heiteltiin sukilla, mutta ei herännyt...

  VastaaPoista
 2. Onnittelut ykkössijasta ja UPEASTA kisapuvusta! \o/

  VastaaPoista
 3. Kävin äsken katsomassa youtubesta esityksesi, en hahmoa pahemmin tunne mutta sulla oli selkeästi asenne kohdallaan. :D Onnea kovasti sijasta!

  VastaaPoista
 4. Hei onnea ! Meni kyllä ensimmäiset sijat ihan oikeille henkilöille :) Muuten, minulla on esityksestäsi joitakin kuvia, laitan ne varmaan sitten blogiini/photobucketiin, niin niitä voi sitten käydä katselemassa sieltä :)

  VastaaPoista
 5. Mie ainakin meinaan pyörtyä ja pissata housuuni edelleen joka kerta ennen esitystä :D
  Kaikilla nimillä saa kutsua ja kaikkiin vastaan, koitetaan ensi conissa nähdä muulloinkin kun bäkkärin jännityksen tai päättäjäisten tunnelatausten keskellä, ei nimittäin omakaan verbaalinen lahjakkuus ole noissa tilanteissa ihan parhaillaan :D

  VastaaPoista
 6. Rullarinkeli: No, toisaalta kuorsaaja on unessa eikä mahda itselleen mitään... Yskiessä sentään oot taatusti hereillä. Ite jos olisin aamuviideltä alottanut yskimiskonsertin ja selkeästi huomannut ettei nukkumisesta tule yhtikäs mitään, oisin lähtenyt muualle yskimään ja antanut muiden nukkua. Mutta no. Siitä selvittiin. (:

  Myy: Kiitoksia paljon!

  Wepi: Oi, kiitos, tuo oli kiva kuulla :D

  Tytti: Kiitoksia! Joo, mielelläni miä aina kattelen miltä oon näyttänyt 8)

  Ilona: No hyvä ettei pelkästään mun hermoissa oo vikaa :D Jep, nähdään! <3

  VastaaPoista

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!