2012/04/25

Hidasta, mutta varmaa etenemistä... tai no, ainakin hidasta

Sitä jotenkin luulisi, että kun kesäkauden ensimmäinen tapahtuma on vasta toukokuussa, mahdollisimman moni kesän puvuista valmistuisi pikkuhiljaa kevään aikana. Voin puolustella itseäni ainoastaan sillä, että spontaani Chibiconiin osallistuminen muutti suunnitelmia rajusti, mutta se onkin ainut puolustukseni.

Rahatilanne on Chibin jäljiltä edelleen hatarilla kantimilla (eikä kerrota kenellekään, varsinkaan äidille, että oikeasti halusin opintolainan siksikin, ettei harrastuksista tarvitsisi tinkiä). Onneksi nämä touko-kesäkuun puvut ovat kuitenkin suht iisejä ja materiaalit niihin ovat kutakuinkin kasassa, joten en ole ihan niin ongelmissa.

En ole tainnut mainitakaan, että Pörrö ja minä piipahdimme onnellisen sattuman kautta ihanaisessa Tallinnassa kangasmetsästyksen merkeissä maaliskuun alkupuolella. Kankaat ja ompelutarvikkeet olivat niin paljon edullisempia kuin Suomessa, että teki mieli itkeä onnesta ja ostaa joka kangas- tai ompelutarvikekauppa tyhjäksi tavarasta. Laarit oli kuitenkin käytävä läpi vauhdilla, koska lauantaipäivän aukioloajat ovat mitä ovat. Potentiaalisia materiaaleja oli monituisia, mutta loppujen lopuksi mukaan tuli otettua vain mekkokangas Juliet!Ritsulle (K-ON!!) ja kaksi eri kangasta Sakanalle (Star Driver: Kagayaki no Takuto), jonka tosin olen toteuttamassa vasta joskus hamassa tulevaisuudessa (eli vuonna 2013, todennäköisesti).

Tallinnaan tulee varmasti lähdettyä vielä uudestaan, mielellään arkena ja vaikka vähän pitempiaikaisestikin, jotta noita aarreaittoja saisi koluta kaikessa rauhassa. Kun vain olisi sopiva ajankohta ja riittävästi rahaa.


Saletisti osataan näyttää näin coolilta koko ajan.
Seuralaisenani Eusinena tulee siis olemaan Kurttu.
Palatakseni tämänhetkisiin projekteihin... Sekä Tampere Kupliissa että Kikuconissa näyttäytyvä Morty (Pokémon) on suht hyvässä kuosissa, joskin olen saanut niinkin yksinkertaiseen paitaan kulumaan hävettävän paljon aikaa, energiaa ja saumurinlankoja - syytän saumuria. Anyway, Mortya olen koko ajan suunnitellut mahdollisimman helpoksi ja yksinkertaiseksi puvuksi, ja sellainen siitä on tulossakin. Ja muuten varmaan mukavin pukuni ikinä! Collegea, collegea kaikkialla!

Mutta entäs Kupliin toinen päivä? Noh, saimme Pörrön kanssa äkillisen kipinän viedä Bandicootin sisarukset lavalle, joten ilmoittautumiseenhan se johti. Intoa ja ideoita löytyy, mutta pukujen konkreettinen status on sen sijaan aika heikko. Vanhaan ihmisöityyn Crash-versiooni verrattuna tämä toteutus on melkoisen erilainen; en tule hyödyntämään mitään edelliskerran materiaaleja tähän. Kahta eri kangasta ja korvia lukuunottamatta minulla taitaa kuitenkin olla suunnilleen kaikki tarvitsemani kasassa, nyt pitäisi vain oikeasti tehdä. Ja äkkiä.

Siinä vähän valotusta toteutukseen.


Vertauskohdaksi vuoden 2010 semi-ihmisöity versio.
Hanskat puuttuvat kuvasta, vaikka minulla sellaiset kyllä oli. :<

Oikeasti minun pitäisi nytkin olla kiireen vilkkaa ahkeroimassa Mortyn hiuskuontalon kanssa, kun kerran on vapaata koulusta. Kummallista, miten blogin päivittäminen unohtuu muutoin niin helposti, mutta muistuu kyllä mieleen yhtäkkisesti aina juuri silloin, kun pitäisi oikeasti tehdä jotain hyödyllistä.

1 kommentti:

  1. Ensi sunnuntaina 13.5.2012 Roihuvuoren hanami-juhlassa pukeutumiskilpailu. Tietoa saa mielellään levittää eteenpäin pukeutujapiireissä. Lisää nettisivulla http://roihuvuori.kapsi.fi/hanami/pukukilpailu/

    Terv. Johanna/Roihuvuori-Seura

    VastaaPoista

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!