2012/09/14

Epäonnistumisien Tracon ja tauon paikka

Ei mennyt ihan putkeen minun osaltani tuo Tampereen reissu.

Jo pari viikkoa ennen tapahtumaa mietin, missä se tuttu rakas conifiilis on ja päädynköhän sittenkään koko tapahtumaan.

Kun aikaa oli jäljellä viikko, innolla odottamani The Powerpuff Girls -ryhmäcossi peruuntui. (Ok, paikalla oli loppujen lopuksi edustamassa Se, Rähinäpojat ja Sneikki (+Arturo), mutta kun meitä piti alun perin olla 15 henkeä, niin eihän tuo ihan verrattavissa ole.)

Kun lauantaina syöksyin Tampereen junaan, ei matkalaukkuni lähtenytkään mukaani, vaan jäi Jyväskylän Matkakeskukseen. Siellä meni rakas Benio-cossini, uniikki musikaalihuppari, söpöäkin söpömpi (silloiseen asuuni kuuluva) sateenvarjo, koko meikkivarasto ja koulun asuntolan avaimet, joiden hävittäminen ei ole halpaa lystiä. Ja niin tosiaan, laukusta ei ole mitään tietoa Keski-Suomen Löytötavaratoimistossa, poliisin löytötavaroissa eikä Matkakeskuksessa.

Minun oli siis tarkoitus saada Traconista irti edes sen verran, että photoshoottaisimme Beniota, mutta siinäpä meni sekin mahdollisuus. Beniosta ei tosiaan ole kunnollisia kuvia muutaman Chibiconissa otetun kuvan sekä (inhoamieni) virallisten kisakuvien lisäksi. Eikä niitä näyttäisi tulevankaan, ellen sitten paukaise koko pukua uusiksi. Eikä idea oikein houkuta. Satasen krääsät ja kallein ostamani peruukki...

Kun nyt kaiken päälle sanon, että minua vaivaa paha cosplaymasennus, ei teidän tule tulkita että se johtuisi juuri näistä vastoinkäymisistä. En ole aikoihin saanut cosplaysta samaa iloa ja onnea kuin mitä se joskus minulle antoi. Jotkut puvut kiinnostavat yhä (Sakana... Billy the Doll... Angela... Homika...), mutta en vain ole valmis uhraamaan jaksamistani sen vuoksi. Ajatus pukujen valmistamisprosessista ei innosta, se ahdistaa. Edes Ilonan ihana rakkaudentäyteinen blogimerkintä ei saanut intoa nousemaan - huolestuttavaa. Minä kyllä tunnistan tuolta ne asiat, joista normaalisti nauttisin, mutta ne eivät vain herätä minkäänlaisia tunteita. Sangen masentavaa.

Joten olen päättänyt, että cosplay jääköön tauolle. Tuskin lopullisesti, sen verran höynähtänyt olen tähän touhuun, mutta en aio tehdä suuria suunnitelmia enkä määritellä itselleni deadlineja. PPG-ryhmän toteutamme täysimääräisenä jossain ensi vuoden conissa tai ainakin photoshoottaamme, mutta muuhun en vielä toistaiseksi sitoudu.En tiedä mitä blogille nyt käy. Ehkä palaan silloin tällöin pohdiskelemaan ja haaveilemaan ihan ilman mitään käynnissäolevaa projektia. Ja sitä paitsi kuka tietää, ehkä tämä hiatus meneekin ohi pikemmin kuin kuvittelen. (No jaa, tähän en kyllä usko :D) Älkää nyt tyystin hyljätkö minua listoiltanne!

Sen verran voin sanoa, että yksi osapuoli, joka minut cosplaylta varastaa, on opinnäytetyökseni muodostuvan musikaalin järjestäminen. Käsikirjoitus ja suunnittelu on kesken, toiminnanohjaus alkaa pian, biisien sovitukset lähtevät pian kehittymään. Jännitys ja stressi on kova. Tulen todennäköisesti kirjoittelemaan aiheesta blogia oppimispäiväkirjan tapaisesti. Linkittelen sen sitten tännekin, niin kiinnostuneet voivat seurata touhujani. :)

4 kommenttia:

 1. Kauhea tuuri! Toivottavasti matkalaukku ja sen sisältö vielä löytyy, pidän peukkuja että saat omaisuutesi takaisin! D8

  Mitä tulee cosplaytaukoihin ja -masennuksiin niin ne taitavat olla tässä harrastuksessa hyvinkin yleisiä. Täysin oikea päätös pitää taukoa ja mutustella asioita ja vetää ihan läskiksi koko homma. Pystyn samaistumaan hyvin noihin tuntemuksiin, kun ei oma harrastus ole niiltä ainakaan säästynyt.

  Oma viime vuoteni oli täyttää kiirettä, cosplay aggrea ja jaksamattomuuden tunteita, joten ennen Traconin pukua en tehnyt oikeastaan mitään uutta alusta loppuun. Kierrätin vanhaa ja käytin kirppareita hyväkseni. Ja kokemuksena vuosi oli silti varsin antoisa. Nyt kun on saanut funtsittua ja kokeiltua niin olokin on koko homman suhteen paljon parempi. :)

  Toivottavasti cosplay-into vielä palailee, vaikkei maailma totisesti yhden harrastuksen mukana kaadu. Onnea opinnäytetyöhön jo ehdottomasti linkkiä, koska kaiken maailman teatterijutut kiinnostavat ainakin allekirjoittanutta kovasti! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin elättelen vielä toivoa, vaikka aika toivottomalta alkaa näyttää... hmmh.

   Jep, tiedän etten ole ensimmäinen joka uupuu tähän harrastukseen hetkellisesti. Pitäydyn nyt hetken aikaa muissa jutuissa ja jos tulee ikävä cossailua, niin muutama puku odottaa yhä photoshoottia, niin vaikka niitä sitten :-D

   Opinnäytetyö on kyllä semmoinen hirviö, että se pyörii niin vahvasti mielessä 24/7, ettei tilaa edes voisi jäädä muulle... huhhuh.
   Linkittelen toki ja kiitos kannustuksesta! :3

   Poista
 2. Tiiätkö, mua rupes vähän naurattamaan yksi ajatus. Että jos joku sen laukun on kerran napannut, niin mitäköhän se on mahtanut miettiä nähdessään sisällön...

  Anywho, toivottavasti se ilmestyis vielä jostain joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä miettinyt ihan samaa. :D Benio kun varsinkaan ei ole mikään siveellisen pukeutumisen malliesimerkki...

   Poista

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!