2013/08/24

Koulukuumotuksia ja keinonahkapelkoa

Ilmoittauduin kuin ilmoittauduinkin Traconin esityskisaan. Pörrö käväisi luonani Jyväskylässä viime viikolla, mikä vaikutti paljon osallistumissuunnitelmiin; sain heti apua hahmopohdintaan, materiaalinvalintaan ja kaavan tekoon. Hahmoksi valikoitui The Powerpuff Girlsin eli suomalaisittain Tehotyttöjen kreisi yhden jakson sivuhahmopahis, Femme Fatale.

Koulu alkoi tämän viikon maanantaina, joten pää on vielä uusista maisemista (tai siis vanhoihin palaamisesta) pyörällä. Vietän siis arkeni ~45 kilometriä pohjoisemmassa, koulun asuntolassa; kotiin Jyväskylään palaan vain joinakin viikonloppuina. Tänä vuonna on luvassa hurja vuosi: opinnäytetyötä, kirjapakettia, erikoistumista, leirikoulujen pitoa, varmaan neljä eri näyttöä, lista jatkuu. Lisäksi yritän välttyä ajattelemasta, kuinka monta edellisten vuosien tehtävää minun pitäisi palauttaa syyskuun loppuun mennessä, jottei valmistumiseni siirry puolella vuodella. Valmistuisin mieluummin nyt toukokuussa.

Moi, pukeuduin tänään
verhoihin.
Yhtä menestyksekkäästi olen vältellyt sitä ajatusta, kuinka pitkä aika Traconiin tarkalleen ottaen on ja koska ääninauha tulee lähettää. Jos totta puhutaan, esityksestä ei ole vielä minkäänlaista ideaa.

Mutta tosiaan, pukuun Pörrö auttoi tekemään protoversion ja kaavan jo viime viikolla, ja haalarikankaat ostin eilen. Maailmankaikkeus (tai Eurokankaan materiaalivalikoima) katsoi toteutuvaksi, että tulen liikkumaan julkisilla paikoilla tiukassa keinonahkahaalarissa, koska muut materiaalit eivät tuntuneet fiksuilta. Heh.

Keinonahka jännittää, eikä ihan vähänkään. En ole koskaan ommellut sitä, ja tiedän, ettei virheille ja purkamiselle ole sijaa. Protohaalari tehtiin lakanakankaasta ja keinonahkani taas on yhteen suuntaan joustava, joten toivon täydestä sydämestäni, ettei jousto teetä mitään mukavia källejä.

Mukavan sekava webcamkuva
mukavan sekavasta olkkarin lattiasta.
Ja karvanoppakulkupelistä!
Jos muuten jotain asiaa maailmassa vihaan, niin hanskoja. Ja tämä nimenomainen räpylänperkele vielä on kiinteänä osana hihaa, eli olkapään ja sormenpäiden välissä ei ole minkäänlaista poikkisaumaa. Tämän päivän vietin ompelemalla hidastempoisesti neljä tai viisi eri kokeiluhanskaa ja katselemalla Kaukametsän pakolaisia (nostalgia!). En vieläkään osaa sanoa, miltä hanska tulee lopulta näyttämään. Todennäköisesti ei siltä, miltä pitäisi. Tällaisia asioita ajatellessa sitä on vain tyytyväinen, ettei pukua kuulemma oteta arvioinnissa erityisemmin huomioon.

Huomenna varmaankin leikkelen kankaita, mietin miten hemmetissä saan pääkoristeeni/naamioni toimimaan, muokkailen peruukkia ja nappaan ompelukoneen mukaani, kun palaan koululle. Ai niin, ja sitä esitystä taitaa olla myös ihan suotavaa suunnitella.

Stressailemisiin!

Ps. Ai niin, me myös shootattiin Pörrön kanssa! Vanhaa tuttua K-ON!!ia eli toisaalta valtavirtameininkiä, mutta sen verran harvinainen versio, että fanitkaan ei meinaa tunnistaa. Tykkään harvinaisista cosseista, vaikka huomiota sellaiset saa armotta liian vähän. Tsekatkaa meidän koulunäytelmäshakespearet DeviantArtista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!