2013/12/06

Frostbiteä odotellessa, kaaosta hallitessa

Moromoro! Olen ollut tänään vapaapäivänäni jotenkin erityisen aikaansaava, joten samalla vauhdilla päätin kirjoittaa pitkästä aikaa blogimerkinnänkin.

Aikaansaannilla en kuitenkaan viittaa cosplaypuuhiin vaan lähinnä kouluhommiin; sain vihdoin ja viimein lähetettyä roikkumaan jääneet sähköpostiviestit erinäisten kurssien opettajille ja kasattua jopa kymmenen sivua monikulttuurisen osaamisen kansiota. Hyvä meikä! Tässä lyhyesti mainittakoon (kun en muistaakseni ole koulunkäynnistä täällä liiaksi puhunut), että olen siis viimeistä vuotta nuva-amiksessa. Nyt pitäisi saada kaikki roikkuvat kurssit hoitoon ja tsempattua itsensä vielä kevätkauden ajan. Kevätjuhlaan mennessä en valmistu, mutta jos kaikki menee hyvin ja tämän kaaoksen saa ajoissa hallintaan, niin olen valmis nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja sitten heinäkuun paikkeilla.

Ihanien, ihanien maisemien Katori.
Tänään olen itsenäisyyspäivän kunniaksi (ja itseni osaamisen kansion teosta palkitakseni) myös katsellut pari jaksoa tuollaista vanhaa viehättävää animea kuin Makiba no Shoujo Katori, englanninkieliseltä nimeltään Katri, Girl of the Meadows. Se perustuu vanhaan suomalaiseen kirjaan nimeltä Paimen, piika ja emäntä. Tarina sijoittuu ensimmäisen maailmansodan Suomeen ja tiedän, että ellei kyse olisi nimenomaan oman kotimaan asetelmasta, en jaksaisi keskittyä näin rauhalliseen slice of life -maalaistarinaan. Maisemat ovat kuitenkin sydäntälämmittävän tuttuja ja kyllähän se kotiseuturakkautta herättää, kun ensimmäinen jakso alkaa tutun Finlandia-hymnin soidessa. :')

Ihana, ihana monikulttuurinen Alfred.
Lisäksi olen katsellut Ahiru no Quackia eli tutummin Alfred J. Kwakia. Muistan tykänneeni sarjasta ihan pienenä, mutten muista sen sisällöstä mitään. Nyt juteltuani vanhoista piirretyistä koulutunnilla (joo, näin meillä käydään koulua :D) iski into perehtyä sarjaan, koska siinä käsitellään lastensarjaksi yllättävän vakavia ja tärkeitä asioita. Heti ensimmäisen neljän-viiden jakson aikana olinkin jo aivan äimänä. Rotusorto, erilaisuus, perinteisestä mallista poikkeava perhe... Voi kunpa tällaisia aiheita käsiteltäisiin nykyajan piirretyissäkin!

No joo, on sitä cosplayn eteenkin jotain tullut tehtyä. Eilen nimittäin pistin taas pari pinkkiä peruukkia tilaukseen, sillä Nerima Daikon Brothersin Makolle on nyt olemassa deadline ja aikaisemmat peruukkiyritykset ovat menneet metsään.

Vähemmän ihanat hutivedot. Kiitos näistä, eBay.
Voin myydä nämä, jos joku tahtoo.

Jos jompikumpi näistä ei natsaa, alkaa kärsivällisyys kuolla.

Makon hiuskuontalolle tuli entistä enemmän paineita nyt, kun cossin toteutukselle tosiaan päätettiin päivämäärä. Minä ja Kurttu olemme haaveilleet Nerima Daikon Brothers -ryhmästä jo ties kuinka kauan, minä kun sovellun Makon tyyppisiin hahmoihin ja Kurttu taas on kuin ilmetty Ichiro. Uusi kouluvuosi toi mukanaan uusia opiskelijatovereita, joista yhden kanssa päädyimme vähitellen puhumaan animesta ja cosplaysta. On muuten tosi outoa, että kerrankin omasta koulusta löytyy joku jonka kanssa intoilla aiheesta! Olen tottunut siihen, että kaikki hörhökaverini asuvat jossain kaukana.

Mikke ei ole katsonut paljoa animea, mutta kiinnostusta cosplayyn löytyi. Esittelin hänelle lempparianimesarjojani ja miekkonen itse sitten ehdotti, että tuo Hidekihän sopisi hänelle cossattavaksi. Tsädääm, ryhmä kasassa, huippua! Päätimme tähdätä Desucon Frostbiteen. Se kun ajoittuu hyvään saumaan ja on lisäksi (osittain ikärajansa takia) sopivan oloinen tapahtuma Miken ensiaskeleeksi conimaailmaan.Oman pinkin kuontaloni lisäksi yritän etsiskellä suht fiksunnäköistä afroperuukkia Mikelle. Minulla ei ole mitään kokemusta afroista, joten vähän hirvittää. Helmikuu tulee kuitenkin äkkiä, joten kai se on pakko vain tilata peruukkeja ja katsoa, mitä sieltä tulee.

Mitä Makolle on hankittu (ja mitä niille on vielä tehtävä):
[x] Jakku (lyhennettävä)
[x] Hame (lyhennettävä)
[ ] Kauluspaita (lyhennettävä)
[ ] Kengät (kenties muokattava yksityiskohtia?)
[ ] Ylipolvensukat
[ ] Kaikille samanlaiset hatut
[ ] Kaikille samanlaiset kravatit (omani lyhennettävä)
[ ] Aurinkolasit (lisättävä sydänkuvio)
[ ] Peruukki (muokattava malliinsa, KUNHAN SE OIKEANVÄRINEN NYT LÖYTYISI AKLFJDKLAS)
[x] Piilarit
[x] Irtoripset
[x] Jonkinlainen meikkisuunnitelma

Tekemistä riittää, ja kas koulunkäyntikin tahtoo nyt viedä aikaa. Toivottavasti Frostbiten kanssa ei synny hirveää paniikkia. En ole suunnitellut Makon rinnalle toista pukua, mutta siltä varalta että aion sellaisen tehdä, Mako olisi hyvä saada kunnolla vauhtiin mahdollisimman pian. (Aikaisempi haave NCC-karsinnoista oli pakko unohtaa, sillä tähän elämäntilanteeseen varteenotettavan kisapuvun ja -esityksen aikaansaanti ei vain natsaa. Harmittaa, mutta kyllä minä sinne vielä joku kerta hyökkään.)

Jepjep. Palelemisiin.

5 kommenttia:

 1. Oi alfred~ kattelin sitä kanssa tossa joku aika sitten muutaman jaksoja samalla ku omia asuja väsäilin :D
  Mullaki on tässä syksyllä ollu peruukki ongelmia, eka Elyonin peruukki minkä tilasin oli suuuuper ohut ja liian vaalea, goun peruukki taas liian tumma -_- noh, elyonille sain uuden täydellisen, goun yksilöä vielä odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ihanainen sarja kyllä on!
   Mulla ei oo yleensä ollu hirveitä tuskailuja peruukkien kanssa, mutta tää pinkki on hirveä tapaus -__- En kyllä enää koskaan cossaa hahmoja, joilla on tuonvärinen tukka.

   Poista
  2. Hahaa, mäki olin desun jälkee sillee "en kyl enää ikinä cossi hahmoja joil o pitkä tukka!", ja arvaa onko nyt kummallaki mitä oon työstäny...

   Poista
 2. Sulla on upeita cosseja! :D
  Sait haasteen! http://meowmygoth.blogspot.fi/2013/12/18-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Liitän haastevastauksen seuraavaan postaukseen :)

   Poista

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!