2015/02/04

Kiirettä vai ei kiirettä?

Tilanne nykyisellään
(ja huono testimeikki yäk).
Meinasin aloittaa merkinnän sanoilla "Coniin on pari viikkoa ja puku on käytännössä valmis, mitä tämä on?". Sitten vilkaisin to do -listaani ja tajusin, että coniin on enää reilu viikko ja hommaa kuitenkin on vielä.

Yllättävän hyvällä mallilla ollaan kumminkin; yleensä en ole päässyt näkemään puvun osia päälläni kuin vasta itse tapahtumassa, koska kaikki on tietenkin aina jätettävä viime tippaan. Ensikertalaisena propintekijänä olin varautunut siihen, että basson tekoon menee kuukausi pidempään, ja tein loppuvaiheen hommia sellaisella vauhdilla että loppui melkein tekeminen kesken. Mutta hyvä niin! Basso ja puku ovat siinä mallilla, että paremman puutteessa niillä voisi jo näyttäytyä ulkomaailmalle, mutta hiottavaa on.

Niin no, se basso. Olen viivyttänyt väistämättömän kieliongelman kohtaamista. Valitsepa toinen kahdesta pahasta: 1. Käytä oikeita kieliä, mikä tekisi parhaimmillaan bassosta huomattavasti realistisemman näköisen MUTTA kielet jäävät väkisinkin löysälle, mikä näyttää kamalalta. 2. Käytä sen sijaan kuminauhaa, kielet saa nätisti kireälle ja ne värisevät, mutta eivät näytä niin realistiselta.

Asiaan liittyvä pusukisu!
Hemmetti! Päädyn kuitenkin luultavasti vaihtoehtoon numero kaksi, koska en kestä ajatusta lerpattavista kielistä. Muutenkin olen joutunut muuttamaan alkuperäisiä suunnitelmiani lennosta moneen kertaan tämän propin parissa, joten enköhän pääse yli tästäkin.

On yleinen kirous, että cossaaja näkee omassa puvussaan aina vain heikot kohdat. Kirjoitin tosiaan päivitetyn listan asioista, joita voisin vielä tehdä, ja lista näyttää yllättävän pitkältä. Stressaavaa. Mutta nyt kun tätä kirjoittaessa tutkiskelin listaa lähemmin, huomasinkin itse asiassa, että suurimman osan keskeneräisistä asioista / osista / tavaroista saa jo nykyisellään korvattua varavaihtoehdoilla, joiden kanssa kisayleisöllä ei mitä luultavimmin ole mitään ongelmaa. Paremman vaihtoehdon hankkiminen on vain omien mielikuvieni täydentämistä; minulla on tietty visio siitä, miltä näyttää vaikkapa poképallo, mutta eihän minun mielikuviani kukaan ulospäin näe.

Seuraava askel voisikin siis olla sen kartoittaminen, mitkä asiat ovat oikeasti ensisijaisia. On helpottavaa todeta tuon listan perusteella, että todella olennaista on enää esityksen hiominen ja lavaproppien kartoitus. Kaikki muu on ns. tarpeetonta perfektionismia, jolle suon ajatuksia jos ehdin. Huh.

Ha, tästä kirjoittamisestahan oli hyötyä! Ajatukset ovat taas paremmin kasassa, joten taidanpa tarttua hommiin taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!