2016/05/18

Valitsen sinut, Bulbasaur!

Nyt vähän offtopiccia cosplaysta, ja asiaa musikaalista!

Photoshoottasimme promokuvia Helsingin Talvipuutarhassa.
Kuva: Ree Fagerström 
Viimeisen puolentoista vuoden ajan Valitsen sinut! -musikaali on ollut heittämällä elämääni isoimmin määrittävä tekijä. Loppuvuodesta 2014 minä ja lähes sata muuta haimme mukaan kirjallisesti, ja pääsin kuin pääsinkin pokékokeisiin eli koe-esiintymisiin. Joulukuu meni jännätessä, pääsisinkö lopulliseen työtiimiin. Muistan huutaneeni, nauraneeni ja itkeneeni, kaikkia luultavasti samaan aikaan, kun 28.12. saapui sähköpostiviesti "VALITSIMME SINUT".

Nyt, kun tuosta ajasta tuntuu kuluneen ikuisuus, ajatus siitä kuinka paljon mukaan pääseminen jännitti tuntuu absurdilta. Puolitoista vuotta olen kohdistanut energiani tähän projektiin. Niin paljon kuin pitkään jatkuva työttömyys välillä ketuttaakin, olen toisaalta hyvin iloinen, että olen saanut rankkojen treeniviikonloppujen välillä ihan vain lekotella. Koska rankkaa on tosiaan ollut! Olen sellainen nolo sohvaperuna joka ei harrasta musikaalin lisäksi juuri muuta liikuntaa, mutta kuusi rooliani ovat pitäneet huolen siitä, että olen ehkä paremmassa kunnossa kuin koskaan olen ollut.

Jo alkuvaiheissa halusin varmistaa itselleni paljon tanssillista työtä, joten sitä todella sain. Tanssin kepeästi Kuuvuorella, iloisesti Pokémon-keskuksessa, ärhäkästi Louhostunnelissa, creepysti Lavenderissa sekä tiukkailmeisenä rakettiryhmäläisenä -- ah, eipä vielä paljastetakaan, missä.

Kuuluisa riemu!Reta bongattavissa!!
Pokémon-keskuskohtaus Popcultin ensi-illassa 10.4.
Kuva: Lotta Laajalahti
Sen lisäksi että haalin itselleni tanssittavaa (my body is ready!), pistin peliin myös oman idearikkauteni ja kykyni hahmottaa tanssillisia kokonaisuuksia. Päädyin nimittäin osaksi tanssikoreografiatiimiä ja olen siitäkin erittäin iloinen. On ollut upea kokemus paitsi tehdä töitä yhdessä kahden muun mahtavan tanssikoreografin kanssa, myös nähdä, kuinka ihan itse luomani visiot siirtyvät lavalle toimiviksi kokonaisuuksiksi.

Tanssivien taustaroolien lisäksi minulla on tietenkin nimikkoroolini Bulbasaur, joka pääsee toki myös tanssimaan, mutta ennen kaikkea sen vaativin liikekieli löytyy itse kohtauksista. Bulbasaur ei ole hetkeäkään paikallaan eikä sen perusasento ole ihmiskeholle erityisen luonnollinen, joten voin kertoa, että ainakin jalkalihakseni ovat tässä vaiheessa terästä!

Sunnuntaiaamun valmistautumista
eli kampauksen laittoa :)
Letittämässä PULA-tiimin Tuija,
seuraa pitämässä Noora ♥
Kuva: Laura Sirola
Ensi-iltamme koitti Popcultissa sunnuntaina 10.4. Ennen sitä meillä oli kenraaliharjoitukset perjantaina, emmekä kyllä voi kehua niiden menneen erityisen mallikkaasti... Mutta teatterimaailmassa sellainen kuuluu asiaan. Sunnuntaiaamunakin jännitysmomentteja tuli vastaan teknisten ongelmien muodossa, mutta saimme kuin saimmekin kaiken toimimaan ajoissa. Kun seisoimme lopulta riveissä lavan reunoissa odottamassa, että alkupuheet on saatu pakettiin ja että Pokémon-teema pärähtää soimaan, puristin vieruskavereideni käsiä niin että veri ei meinannut kiertää. Fiilis oli lyhyesti sanottuna uskomaton.

Olen tunnetusti huono nukkuja enkä saanut lauantai-sunnuntaiyönäkään kovin montaa tuntia unta; sen sijaan käytin yöni pohtimalla, mikä kaikki omissa osuuksissani voisi potentiaalisesti mennä pieleen. Mutta kun oikea tilanne lopulta oli siinä, meillä oli oikeasti yleisö, me oikeasti esiinnyimme, minut valtasi yhtäkkiä järkkymätön luottavaisuus: tämän me osaamme. Ja yleisöstä tarttui meihin aivan valtava energia.

Kaikki pelkäämäni mahdolliset mokat jäivät tapahtumatta. Kaikki hemmetin haastavat pukuvaihtoni sujuivat erinomaisesti (loputtomasti rakkautta puvustustiimille ♥), tanssit menivät ehkä erästä haastavaa body percussion -osuutta lukuun ottamatta nappiin ja sain hahmooni vielä enemmän fiilistä kuin koskaan harjoituksissa.

Teknisiä ongelmia toki oli siellä täällä, mutta ei mitään sellaista, mikä olisi jättänyt itselleni "olisi pitänyt mennä paremmin" -fiiliksen. Teatteriin kuuluu tietty ikuinen keskeneräisyys ja jatkuva kehitys, joten viimeinen näytös tulee olemaan monelta osin erilainen verrattuna ensimmäiseen. En hae tällä mitään "eka näytös saa mennä huonosti" -tekosyytä, vaan sitä, että kun eka meni hurjan hyvin, vikassa fiilis ampaiskoon katosta läpi!

Olin varautunut ensimmäisen kohtaukseni olevan se jäänmurtaja,
jonka myötä katsojat alkaisivat vähitellen vähän hymyillä ujosti.
Ja hitot.
Yleisö oli alusta asti liekeissä!
Kuva: Isabella Fagerström
Antakaa mun tapella >:|
Kuva: Santtu Pajukanta
Kiistatta minun ja monen muun lempikoreografia. Chills everytime!!
Kuva: Santtu Pajukanta
Rakastan rooliani tuhannen auringon voimalla, koska sen lisäksi että se on hauska,
pääsen tekemään siinä myös aivan toisen ääripään näyttelijäntyötä.
(Ssssh no spoilers!)
Jani Kadabrana, kuva: Ira Killinen
Se on ohi?!?!
Kuva: Ira Killinen
Olen bongaillut netissä vaikka kuinka paljon huippuja lavakuvia itsestäni, mutta niihin liittyy usein sen verran paljon spoilereita, että en valitettavasti voi pistää niitä jakoon niin kauan kuin näytöskautta on vielä jäljellä. Tarinassa on paljon sellaisia seikkoja, joita emme halua missään nimessä spoilata etukäteen tuleville katsojille. Muistathan sinäkin katsojana, että toivomme, että elokuun lopussakin muille katsojille on vielä yllätyksiä jäljellä ^^

Niin, ne tulevat näytökset. Seuraavan kerran esiinnymme reilun viikon päästä (!) Mimiconissa, Mikkelissä. Tänään saimme myös vihdoin julkistaa tiedon siitä, että olemme osa myös Jyväskylän Animeconin ohjelmaa! Olen odottanut innosta kihisten, että pääsisin hölöttämään Animeconin näytöksestä kaikille tutuilleni, olenhan alun perin jyvässeudulta ja minulla on siellä paljon tuttuja ja perheenjäseniä. Mutta näissä hommissa täytyy mukailla tapahtuman omaa tiedotustahtia. Nyt siitä saa puhua!

Jännittää! Nähdään näytöksissä! ♥

< 3

3 kommenttia:

 1. Musikaalinne oli aivan mahtava ja olit paras Bulbasaur mitä olen ikinä nähnyt! En ennen pitänyt Bulbasaureista, koska animessa niiden luonteet olivat aina samanlaisia vakavia ja Mayn oli sitten sydämenkuviolle tehty söpöstelijä josta en pitänut, mutta sinun oli ihanan erilainen ja energinen :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Bulba on tosiaan mahtava hahmo näytellä, siinä pääsee tekemään hyvin haastavaa näyttelijäntyötä suuntaan jos toiseenkin.

   Poista
  2. Musikaali oli AIVAN MAHTAVA! Sun koko olemus oikein huokui itsevarmuutta, ja Bulbasaur oli EHDOTTOMASTI paras kaikista! Sitä katsoessa sai nauraa, ja jännittää. Ja tanssitkin meni todella hyvin ! No niin ehkä tää mun kehuminen saa nyt loppua etten nolaa itteeni:D Mutta siis olit mahtava! :3

   Poista

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!