2016/05/20

Vihreä huhtikuu: Popcult & Cosvision

Tehdessäni pari kuukautta sitten kevään cosplaysuunnitelmia tajusin yhtäkkiä, että huhtikuu tulee olemaan minulla hyvinkin vihreä (jos ei lasketa neljännen päivän Palletshipping Day -photoshoottia, jossa ei ollut kyllä mitään vihreää). Ja sehän minulle sopii, koska vihreä on lempivärini. Roolini Popcultin sunnuntaina ensimmäisen kerran esitetyssä VS!musikaalissa on turkoosinvihreä Bulbasaur, ja saman tapahtuman lauantaicossiksi päätin tehdä Poppanan, jonka kankaat ovat pyörineet nurkissani jo useamman vuoden. Cosvisionissa taas cossivuorossa tulisi olemaan Pokémon-spessusarjan söpö Mairin.

WIP-kuvia ei tullut otettua, mutta kerrottakoon, että Poppanaa oli kauhean kiva tehdä. Visioni Tehotyttöjen mekon mallista ei kylläkään ole ihan noin pöyheä kuin millaiseksi Poppanan mekon tein. Mutta ajatukseni olikin koko ajan, että koska vihreästä mekosta ei olisi haittaa arkikäytössä, minun kannatti tehdä siitä sen mallinen jollaista haluaisin käyttää ihan itsenäni.

Ihana Mialiina kuvasi.
Lisää dA:ssa!
Poppanassa on ihanaa ennen kaikkea se, että hahmo on ollut lapsuuden sankarini jo joskus silloin yli 15 vuotta sitten. Poppana on kovis, itsepäinen, ei niin tyttömäinen, asennetta piisaa ja silti sisimmässä on piiloteltua herkkyyttäkin. Hahmon luonne yhdistettynä lempiväriini puhutteli minua jo lapsena, ja puhuttelee edelleen. Oli ihanaa pukeutua kaikkien näiden vuosien jälkeen hahmoksi, joka on minulle lapsuudesta asti niin tuttu ja rakas.

Joskus vuosia sitten olin järjestämässä Tehotytöt-ryhmää, joka lopulta jätti tapahtumatta, mutta ainakin bestikseni Kurttu on työstämässä joka tapauksessa Kalmankoplan Ässää. Ässästä ja Poppanasta saakin kivasti söpöjä shippyisiä kuvia.

Iso kiitos musikaalille tästä melkein-habasta!!
Onneksi cossasin Poppanaa nyt, kun en ole ihan pullamössö :D
Mialiina kuvasi.
Lisää dA:ssa!
Minulle Popcult oli arvatenkin hyvin musikaalipainotteinen, joten lauantaina en tehnyt juuri muuta kuin hankkiuduin pikaiseen photoshoottiin ja käväisin katsomassa cosplaykisat. Esityskisan peruuntuminen harmitti, mutta näitä sattuu. Lähdin semivarhain iltapäivällä kotiin, jotta sain keräillä rauhassa voimia seuraavan päivän koitosta varten.

Musikaalin näkökulmasta täytyy mainita, että ainakin minulle rivicastilaisena jäi sellainen fiilis, että meistä pidettiin järjestäjien taholta hyvää huolta ja meihin suhtauduttiin tosi positiivisesti. Mainio juttu! Sillä on paljon merkitystä, kuinka tapahtuma kohtelee esiintyjiään. Se on vastavuoroisuutta; me pyrimme myös olemaan mahdollisimman yhteistyökykyisiä ja mukavia "asiakkaita". Yhteen hiileen puhalletaan, sekä esiintyjät että tapahtumanjärjestäjät. Popcult hoiti meihin liittyvät järjestelyt minun silmiini oikein hyvin.


Poppanan jälkeen seuraava cossi oli myös vihreä. Tykästyin ihan järjettömästi Pokémon-animen spinoff/special/mikälie-sarjaan Pokémon XY: The Strongest Mega Evolution. Tykkään päähenkilöistä, Alainista ja Mairinista, ja heidän välisestään dynamiikasta. Mairinista olen todennut moneen kertaan, että "miten voikin olla mun näköinen Pokémon-hahmo". Värit, pienikokoisuus, pirteys. Kaikki natsaa.

Tällekin cossille on odotettavissa jatkoa paricossin muodossa ennemmin tai myöhemmin. Puvussa on osia jotka haluan kuitenkin tehdä seuraavaksi kerraksi uudestaan. Keeppiä varten oli hankala löytää hyvän sävyistä kangasta enkä ole tuohon ihan tyytyväinen, samoin shortsien lahkeet saisivat olla reilumman levyiset. Hatunkin haluaisin ehkä tehdä uusiksi. Mutta näitä ehtii fiksailla sitten, kun Alainini saa oman vaatekertansa kokoon.

Eikös ne keepit näin pueta
This motherfucker, though.
Oli erittäin hankala stailata ja puristi päätä.
Ihan söpöltä se sentään näytti!
Nekku kuvasi, minä muokkasin.
Lisää dA:ssa!
Rindalin kuvasi.
Lisää dA:ssa!
Cosvisionista löytyi myös kovin soma sarjakaveri Serena, kuka lieneekään :3
Nekku kuvasi.

Sain mikkivastuun! Tai omin sen. Heh.
Kuva: Timo Virtanen
Alun perin tarkoituksenani oli edustaa Cosvisionissa toisena päivänä VS!musikaalia Bulbasaurina, mutta päädyinkin olemaan molempina päivinä Mairinina. Sainpahan enemmän kuvia ;) Lauantaipäiväni meni vähän peukaloiden pyörittelyksi, sillä minua kiinnostaneet ohjelmat olivat pitkälti täynnä tai peruttu. Sain minä päivän kulumaan, mutta kyllä ajatus sunnuntaista, jolloin olisi oikeasti tekemistä kisapuolella, innosti enemmän.

Illalla piipahdin iltabileissä, koska satuin saamaan kaverilta lipun ilmaiseksi. Bileet eivät itsessään olleet kovin kummoiset, mutta lähdinkin sinne etupäässä sosialisoimaan, ja sosialisointia sain. Rimpun ja Irtsan muisteloita oli myös hauska kuunnella alkuillasta.

Sunnuntaina tuomaroin esityskisaa Temen ja Saulin kanssa. Käytännön järjestelyissä oli erinäisiä kompasteluita omasta näkökulmastani; mm. syöksyin katsomoon aikatauluristiriidasta johtuen noin kaksi minuttia ennen kisan alkua... Mutta ehdinpähän, huh huh.

Kisa itsessään oli varsin muikea ja kuten se kliseinen sanonta kuuluu, hyviä esityksiä oli paljon ja olisi ollut kiva palkita useampikin. Top kolmonen löytyi kuitenkin hyvinkin yksimielisesti. Oli ihanaa nähdä kisassa persoonallisia ideoita (kolmanneksi sijoittuneet), hyvin yhteen pelaavaa ryhmäesiintymistä (toiset) ja mieletöntä heittäytymistä eri tunnetiloihin (voittaja). Ja ei-sijoittuneiden joukossa vielä paljon muuta hienoa. Nautin!

Ihana voittaja! Kuva: Timo Virtanen

Vappusunnuntaina, heti huhtikuun vaihduttua toukokuuksi, lipsahdettiinkin sitten vihreistä tunnelmista sinipunaisiin. Pidimme nimittäin viimein Princess Princess -photoshootin yhdessä Amirani kanssa, kuvaajana Veloniada. Aivan ihana kuvaaja, täytyy sanoa! Shoottaaminen oli kivaa, ja näkemäni esimaku kuvista on saanut minut suorastaan kehräilemään, koska tsiisus miten kaikki on söpöä!

Purrr ♥
Kuvasi & muokkasi Veloniada Photography.

Seuraavaksi suuntana on Mimicon musikaalihommineen, ja pian sen jälkeen koittaakin Desucon! Vauhtikesä on aluillaan!

Tähän loppuun mitenkään mihinkään liittymättä: Riikka silittää kissaa. Pa-dum-tshhh.
(Piuha ei ole seinässä :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!