2016/07/20

Vauhtikesä (eli kun määrä korvaa laadun)

Rykäistäänpä nämä kesän coni- ja pukuraportit nyt kerralla pois nurkista pyörimästä! Kevään/kesän pukuilutahtini on ollut aika huima verrattuna tavalliseen, ja olen onnistunut tähän mennessä raapimaan kasaan yhdeksän cossia vuoden 2016 puolella. Yhdeksän! Se on enemmän kuin aktiivisimpana cossivuotenani eli vuonna 2011. Toki pukuni ovat olleet yksinkertaisia, sisältäneet usein valmiiden vaatteiden muokkausta ja osa niistä on ollut kaapissa jo valmiiksi vähän aloitettuna, mutta olen silti äimistynyt tästä. Ei puhuta siitä, kuinka paljon tämmöinen ahmiminen syö laatua...

Desucon 

...oli jälleen kerran huisin kiva. Olin taas töissä cosplaykuuttina, tarkemmin sanottuna lavatiimissä. Sen myötä lauantai-ilta ja sunnuntaipäivä menivät töissä. Kisajärjestelyt menivät taas mallikkaasti ja tiimin kanssa oli varsin mukavaa touhuilla. Tein pienen videocameonkin väliaikashowssa; Teme oli Cosvisionin nurkilla pyytänyt minua äänittämään esitykseensä pienen feattiosuuden, joten senhän tein ilolla, koska laulaminen on aina kivaa. Olin ihan yllättynyt siitä, miten yleisö osoitti suosiotaan kun naamani ilmestyi screenille. Äääää ♥

Kasmir-Teme ja meitsi! Kuvannut Tapio Matikainen.
Kun en ollut töissä, juoksin aika pitkälti photoshoottailemassa. Perjantaina ja sunnuntaina cossailin Kaleido Starin diabolotaituri Rosettaa arkivaatteissaan, toverinani Sora eli Rene. Puku oli osittain valmisvaatteiden muokkausta ja osittain ihan perus ompelua ja valmistui suht kivuttomasti. En ole vieläkään saanut aikaiseksi valikoida kuvista lemppareitani jotta kuvaaja voisi muokkailla ne julkaisukuntoon, mutta näytetään nyt vähän sneak peekiä...!

Tosiaan täysin muokkaamaton, mutta menköön. Kuva © Viivi K

Koetimme ottaa sekä akrobaattihahmoille sopivia sporttisia venyttelykuvia että ihan puhtaasti söpöilyjä. Minun silmiini Kaleido Star tulvii tyttörakkausviboja, joten sellaista tunnelmaa haettiin sitten kuviinkin. Rene näyttelee Bulbasaurin ihastusta bestistä Pikachua VS!-musikaalissa, joten olemme tottuneet toistemme läheisyyteen sekä roolihahmojemme että ystävyytemme kautta. Photoshoottaaminenkin oli siis tosi luontevaa ja kivaa yhdessä.

Oli myös hauskaa käydä ottamassa yksilökuvia kaimani eli satamassa sijaitsevan Rosetta-paatin kanssa! Kuvia ilmestynee tuttuun tapaan dA-galleriaani, jahka saan kuvat valikoitua.

Tui tui~
Kuvaajana taas Viivi K

Lauantain pukunani oli Astarotte, jonka aloitin joskus pari vuotta sitten, ja josta ulisin tuolloin parissa blogimerkinnässäkin. Se, että pukua tuli tehtyä aikaisemmin jo aika pitkälle ja jatkettua nyt loppuun, sai aikaan sen, että noista ompeluhommista ei jäänyt ihan kauhean paha jälkimaku. Yleensä cossien teosta muistaa jälkikäteen vain sen hampaiden kiristelyn, kun en ole kovin kätevä käsistäni ja turhaudun helposti. Pahimmalta tuskalta selvittiin, huh! Ennakkofiilis hahmon suhteen oli mitä oli, Rotte kun on 10-vuotiaana tsundere-succubusprinsessana erittäin moraalisesti arveluttava hahmo. Yllätyin kuitenkin siitä, miten kivaa puvussa oli lopulta olla. Ehkä siksi, että asu on kuitenkin niin söpö ja sain kuulla siitä kommenttiakin monelta taholta. :3 Videollekin pääsin.

Rotteakin shoottailtiin. Sekä Rotte- että Kaleido Star -shootissa kuvaajana toimi musikaalikaverini Viivi, joka ei ole aiemmin ottanut cosplaykuvia. Oli mukava olla harjoituskappaleena ja saada samalla itsestään hyviä kuvia. Shoottailu sujuikin erinomaisesti, Viivillä on kiva tatsi kuvaamiseen ja olen tosi tyytyväinen tuloksiin!

Tämä on ehkä lempparini. Tsun tsun to the max!!
Kuva & muokkaus © Viivi K
Lisää
Kuva & muokkaus © Viivi K
Lisää
Desucon-reissu venyi taas vähän spontaanin kaatajaisten jälkeisen seikkailun muodossa... Pari päivää alkuviikosta piti ihan vain vetää henkeä. Sitten löysinkin itseni tekemässä jotain, mistä olin vain vitsaillut jossain tuolla Mimiconin paikkeilla: tekemässä uutta pukua seuraavan viikonlopun Hypeconiin.Hypecon

Tähän coniin tuli mentyä musikaalivelvollisuuksien myötä, meillä nimittäin oli monenlaista edustushommaa tapahtumassa. Izumin cossaaminen Ajin: Demi-Humanista ei vaatinut paljoa, joten sanoin itselleni, että miksipä ei. Mitäpä sitä itsesuojeluvaistolla tekisi.

Izumi oli pitkälti valmisvaatteista koottu, joten Poppanan peruukin muokkailua ja kreisiä silmämeikkiä lukuunottamatta cossi syntyi kyllä oikeasti tosi helposti. Oletin, että otattaisin conissa vain pari geneeristä hengailukuvaa, mutta päädyinkin shoottailemaan kunnolla Rewen kanssa, mikä oli huippu juttu! Tykkään kuvista kauheasti ja odotan innolla, että pääsen julkaisemaan niitä lisää, kunhan saan nuo Kaleidot pois alta.

Kuva © Rewe, minä muokkasin
Tumblrissa

Hype oli arvatenkin tapahtuma pieni ja no, suunnattu nuorille. Tuli naureskeltua paljon sille, että tapahtumassa oli paikalla pitkälti alaikäisiä pieniä conittajia ja sitten seassa olin minä tuimana jakkupuvussa. :D Oli kuitenkin jotenkin ihana nähdä sitä sellaista iloa, joka nuorilla vasta harrastuksen aloittaneilla on. Sitä tuli muisteltua itsekin niitä aikoja, kun olin vasta löytänyt tämän lajin ja kaikki oli uutta, hienoa ja ihmeellistä.

Kuva © Rewe, minä muokkasin
Tumblrissa

Animecon

Välissä kävin treeneissä ja kotona Keski-Suomessa "lomailemassa", mutta sain silti revittyä itsestäni voimia tehdä Animeconiinkin uuden puvun. Harkitsin sen skippaamista tosissani vielä Animeconia edeltävällä viikolla, mutta totesin, että annan itselleni rehellisen hengähdystauon sitten tämän puvun jälkeen. Riikan kanssa olemme pitkään suunnitelleet Contestshipping-photoshoottailua ja Riikalla on Drew jo valmiina, joten Animecon sai toimia deadlinena, jotta May tulisi joskus valmiiksikin.

Mayssa on hirveästi asioita, joihin en ollut tippaakaan tyytyväinen. Juosten kustu cossi on juosten kustu, mutta annoin sen itselleni anteeksi. Tuolla aikataululla oli ihme, että jaksoin edes väkertää jotain päällepantavaa. Korjailen pukua sitten tarvittaessa photoshoottiin, joka tapahtuu Sitten Joskus.

Puvun ongelmista viis, ihana kuva on ihana ♥♥♥
Tykkään tän tunnelmasta, dynamiikasta, posesta,
mun leukalinjasta ja vartalon asennosta ja --!!
Nekku kuvasi, minä muokkasin.
Tumblrissa
Nekku kuvasi, minä muokkasin.
Facebookissa
Animecon järjestettiin tällä kertaa Jyväskylässä. Ironista, sillä siellä asuessani valitin koko ajan, ettei sielläpäin ikinä tapahtunut mitään suurta, ja heti pois muutettuani Animecon loikkasi Jyväskylään. Noh. :D Oli kyllä kiva olla conittamassa omassa kotikaupungissa ja toiminkin jonkinlaisena äidin ja matkaoppaan yhdistelmänä musikaalijengillemme.

Musikaalitouhut söivät perjantain ja lauantain tehokkaasti. Lauantaina Rakettiryhmämme kaappasi avajaiset haltuunsa, ja minä olin yksi rivimiehistä. Numero jännitti minua yksinkertaisuudestaan huolimatta ihan sikana! Vallankaappaus meni kuitenkin mallikkaasti ja ilmeisesti näytti vaikuttavalta. Jes!

Näytös oli täynnä pieniä kommelluksia, mutta kokonaisfiilis oli ehdottomasti hyvä. Sain valtavasti energiaa siitä, että katsomossa oli ystäviä ja läheisiä, mm. äiti ja isosisko. ♥ Edes iso mikkisähläys lopussa ei vienyt fiilistä, sillä sellaista sattuu ja se ei menoa haittaa!


Sunnuntain piti olla rauhallinen päivä, mutta jotenkin onnistuin pitämään itseni kiireisenä silloinkin. Aamulla kävin kuuntelemassa Vakavat aiheet Free!:ssä -luentoa, josta tykkäsin kovasti. Välissä photoshoottasin Mayta pikaisesti, minkä jälkeen menin katsomaan alkupuoliskon Animenzin pianokonsertista. Lopulta skippasin cosplaykisat suosiolla, jotta ehtisin ihan vain oleskella conialueella ja nähdä paria kaveria ennen päättäjäisiä. Tuttuja näkyi harmillisen vähän.

Animenzista puheen ollen, ehdottomasti viikonlopun odottamattomin huippuhetki oli perjantai-illan kaaossähläyksen kenraaliharjoitusten jälkeen, kun Animenz tuli testaamaan salin flyygeliä ja ilmeisesti meidän läsnäolostamme inspiroituneena alkoi soittaa Pokémon-kappaleita. Väsymys ja liikutus sai useat meistä VS!-väestä rehellisesti pillahtamaan itkuun. En ole koskaan nähnyt tuontasoisen pianistin soitantaa metrin, parin päästä, ja sen taidokkuuden edessä häkeltyi armotta. Sitten kun hän vieläpä soitti meille niin rakkaita biisejä... Huh huh.

Vielä yksi May, koska miksi ei. Huomasitteks, se oli runo.
Kuva © Nekku, minä muokkasin

Mitäs nyt?

Tänä viikonloppuna on luvassa ihan vihoviimeiset VS!-treenit (hui! absurdia!), sitten koittaa Ropecon, jossa meillä tulee olemaan vähän mielenkiintoinen näytös. Heti seuraavana viikonloppuna matkaamme Ouluun Chibiconiin esiintymään, ja sitten jäljellä onkin enää elokuinen Kanneltalo-koitos. Emme ole vielä edes näytöskautemme puolivälissä, silti tuntuu oudosti siltä että loppu häämöttää.

Minun piti antaa itselleni cosplaylomaa Animeconin jälkeen, mutta niinhän siinä kävi että innostuin taas ihan liikaa yhdestä ideasta, jonka oli tarkoitus olla vitsi. Toisaalta tämä on onneksi soveltava cossi, eli voin toteuttaa ihan niin tarkasti tai epätarkasti kuin itse haluan. Eli Ropeconiin luvassa jotain hyvin katu-uskottavaa, joka tavallaan onnistuu samaan aikaan olemaan peräisin sekä animesta että länsimaisesta viihteestä. Näettepä sitten...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sanottavaa? Kysymyksiä? Ehdotuksia? Elämänviisauksia? Kerro heti!