M i t ä ?

Yuzurenai?
Kuten osoitteestakin voi päätellä, tämä blogi käsittelee Reta-nimellä esiintyvän henkilön ajatuksia ja kokemuksia cosplayn ja siihen liittyvien asioiden parissa.

Blogi on perustettu aikoinaan elokuussa 2010. Tuolloin tuntui, että kaikki cosplayblogaajat ovat eeppisiä kisakonkareita ja Suomen harrastajapiirien kärkinimiä. Oman blogin ideana olikin ilmaista nimenomaan kokemattoman harrastajan, ns. nyyppäcossaajan ajatuksia.

Tuon aloituspäätöksen jälkeen on kirjoittajallekin ehtinyt karttua kisakokemusta ja uskallusta. Jalat pysyvät hyvistä kisatuloksista huolimatta kuitenkin tiukasti maassa ja tämänhetkinen pukuilutahtikin on enemmän rauhallista nautiskelua kuin sarjatulta ja kunnianhimoa. Tästä kaikesta saa roppakaupalla iloa, teki sitä sitten itselleen, kavereiden ja kameran iloksi tai yleisöä ilahduttaen. Paras harrastus on paras.

Sana yuzurenai on japania ja löyhästi käännettynä tarkoittaa "en päästä irti", mikä viittaa cosplayharrastukseni luonteeseen: kun tähän lajiin on kerran rakastunut, ei sitä aio enää lopettaa.


Cosplay?
Cosplay, lyhennetty sanoista ”costume play” (jap. コスプレ kosupure, suomalaisittain cossaus), on harrastus, jossa ihmiset pukeutuvat manga-, anime-, sarjakuva-, peli- tai elokuvahahmoiksi. Cosplayn juuret ovat Yhdysvaltain scifi-tapahtumissa, mutta nykymuodossaan se on rantautunut länteen Japanista, missä se on verraten suosittua ja josta suurin osa cosplay-pukujen hahmoista lainataan.

- WikipediaOtsikkobannerin kuva / Top picture © Niew